Home

SAM_0674Zeven jaar geleden is basisschool De Haren aan Ploossche Hof 85 via Riet Daleweij in contact gekomen met het Rode Kruis in Roemenië – en vervolgens met een basisschool in het dorpje Beciu in de provincie Vrancea. Wat vertegenwoordigers van de Bossche school daar aantroffen was voor hen niet te bevatten. Een oud gebouw met een kapot dak, kapotte ramen, geen sanitair, en geen leermiddelen.

Meteen bij terugkomst in Nederland zijn acties gestart om deze school te helpen. Nu zeven jaar later is er dankzij de leerlingen en ouders van De Haren, buurtbewoners en bedrijven al veel gedaan. Er is in de loop van de jaren een nieuw dak geplaatst, verlaagde plafonds aangebracht, sanitair geplaatst, nieuwe ramen en deuren geplaatst, speeltuin geplaatst en er zijn nu voldoende leermiddelen aanwezig.

Op deze website leest u meer over wat Ricoja doet en hoe u kunt helpen. Ook vindt u hier reisverslagen en foto’s

 

ACTIE MAART 2014

Daniël Sandu is een jongen van 12 jaar en woont in het dorpje Marejesti in Roemenië. Enkele jaren geleden is zijn dorp getroffen door een overstroming. Zijn familie is toen al haar bezittingen verloren. Zijn vader en moeder werken nu 16 tot 18 uur per dag om het hoofd boven water te houden. Hun en onze zorg is nu hun huisvesting. Op dit moment leeft Daniël samen met zijn vader, moeder en zusje in een klein huisje van ong. 4 x 4 mtr. Er is alleen maar 1 woon – slaapkamer en er is een klein keukentje. Wij willen hun graag weer een goede huisvesting geven en zo weer een zekere toekomst. Om een aanbouw te plaatsen aan het bestaande huisje, is ong. 5000 euro nodig. Wij hebben daarom de volgende actie bedacht:

Wij verkopen symbolisch 500 stenen à 10 euro per stuk. Als alle stenen verkocht zijn, kan er begonnen worden met het plaatsen van de aanbouw. U kunt 1 of meerdere stenen kopen door het bedrag over te maken op:

ABN-AMRO Rek. Nr. NL98 ABNA 0475 3966 69

t.a.v Bs de Haren                     o.v.v actie Daniël

Wij hopen dat u enthousiast wordt bij dit schrijven en dat u dit initiatief zo positief en inspirerend vindt, dat u ook een steentje wilt bijdragen, om onze school nog meer in staat te stellen daar een aantal goede zaken te bewerkstelligen.

met vriendelijke groet,

Team en leerlingen Bs De Haren